Mancare de Conopida cu Pui

Ingrediente – Mancare de conopida cu pui

  • 1 pui de 1 Kg
  • 3 capatani conopida
  • 6-7 catei usturoi
  • 150 gr smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Curatam conopida si o desfacem in buchetele micute. Spalam buchetelele de conopida si le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.
  • Din momentul in care apa incepe sa fiarba, fierbem conopida pentru inca 5 minute (conopida nu trebuie sa fie complet fiarta), dupa care stingem focul, scurgem conopida(pastram 1-2 cani din apa in care a fiert conopida) si o lasam sa se raceasca intr-o sita de plastic.
  • Parpalim puiul la flacara de la aragaz, il curatam de eventualele pene ramase, il spalam sub un jet de apa rece si il taiem in bucati.
  • Pudram bucatile de pui cu sare si piper. Incingem 2-3 linguri cu ulei intr-o cratita incapatoare, adaugam bucatile de pui si usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri.
  • Calim puiul cca 3-4 minute pe fiecare parte, apoi turnam peste el 1 cana din apa in care a fiert conopida, amestecata cu sucul de rosii si patrunjelul tocat.
  • Acoperim cratita si lasam puiul sa fiarba cca 30 minute, la foc mic. In caz ca sosul scade, mai adaugam treptat o cana din apa in care a fiert conopida. Dupa ce carnea de pui este complet patrunsa, adaugam buchetelele de conopida, amestecam cu grija si mai lasam pe foc cca 10 minute.
  • Cu 5 minute inainte de-a stinge focul, luam 2 polonice de sos, il amestecam cu smantana, intr-un vas separat si apoi il adaugam din nou in mancare.
  • Lasam mancarea inca 5 minute pe foc mic, apoi stingem focul si o servim.

Related

Culinar 5616979551931219381

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item