Mancare de pui cu masline

Ingrediente – Mancare de pui cu masline

  • 1 kg pulpe de pui
  • 100-125 g masline negre
  • 4 rosii mari
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 2-3 cani apa
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • boabe piper negru
  • 4-6 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite ( nu trebuie sa fie tocate marunt pentru ca le vom pasa la sfarsit). Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie pe foc mic iar cand acesta este incins adaugam legumele. Le calim 3-4 minute apoi adaugam 1 pahar de vin alb. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecata cu 1 cana cu apa, frunzele de dafin si o lingurita de boabe de piper.
  • Acoperim tigaia cu capac si lasam sosul sa fiarba la foc mic pana ce legumele incep sa se dezintegreze ( cca 45 minute). Din cand in cand mai adaugam apa astfel incat sosul sa isi pastreze o consistenta relativ lichida.
  • Intr-o tigaie separata, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline iar cand acesta este incins, adaugam pulpele de pui. Le prajim cate 10 minute pe ambele parti pana ce se patrund aproape complet si capata o culoare aurie
  • Scoatem pulpele din tigaie, scurgem uleiul si stergem tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Punem pulpele in tigaia curatata.
  • Eliminam frunzele de dafin din sos si il pasam cu blender sau cu ajutorul unei site cu gauri mici.
  • Adaugam peste sosul obtinut, jumatatea de cana ramasa de suc de rosii amestecata cu jumatate de cana de apa. Consistenta sosului trebuie sa fie destul de lichida.
  • Adaugam sosul peste pulpele de pui din tigaia pe care o punem pe foc mic, adaugam, daca dorim, inca 2 frunze de dafin ( nu este necesar dar noua ne place parfumul frunzelor de dafin asa ca am pus 2 frunzulite) maslinele spalate bine si sare daca maslinele nu sunt sarate.
  • Daca folosti masline mai sarate care au samburi, le intepati pe fiecare cu 1 ac si apoi le lasati in apa rece cca 30 minute, Le scurgeti bine si apoi le adaugati in sos.
  • Acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba cca 15 -20 minute pana ce sosul scade iar sosul capata consitenta specifica.
  • Servim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Related

Culinar 8525356242740990604

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item