Medalii pentru România la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Los Angeles

România a cucerit două medalii, una de aur și una de argint, la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics de la Los Angeles.


Ambele medalii au fost cucerite în aceeași probă de înot, la 25 metri bras masculin, în seri diferite, aurul fiind obținut de Alexandru Pasc, iar argintul de Bogdan Cleniuc.
Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.
Special Olympics Romania este singura miscare din ţară care aduce împreună, pentru un eveniment comun, persoane cu dizabilităţi, membrii familiilor acestora, voluntari, studenţişprofesionişti din diferite domenii; locul în care sportivii cu dizabilităţi intelectuale se manifestă ca persoane active, intr-un mediu educaţionalşi social; momentul în care comunitatea conştientizeazăşi admiră abilităţile de care dau dovata persoanele cu dizabilităţi intelectuale .

Related

Sport 3610146380328120522

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item