Medicamentele scumpe pentru cancer pot fi eliberate doar după avizul comisiilor de specialitate

Medicamentele Avastin, Herceptin, Interferon, Zoladex şi Tarceva, indicate în dosarul privind înţelegeri între medici şi companii farmaceutice privind prescrierea unor tratamente scumpe pentru cancer în schimbul unor recompense, se eliberează doar cu aprobarea comisiilor de specialitate.

În circuitul aprobării unui dosar medical în tratamentele scumpe în cazul suferinţelor oncologice şi hepatice, după stabilirea diagnosticului, medicul întocmeşte dosarul pentru aprobarea medicamentului scump.
Dosarul este trimis apoi Casei de Asigurări de Sănătate de care aparţine medicul prescriptor, iar medicul şef al acelei Case îl transmite CNAS, pentru a fi luat în discuţie în Comisia de oncologie a instituţiei.
Comisia de oncologie se întâlneşte o dată pe lună, unele dosare fiind aprobate şi altele respinse. În general, dosarele sunt respinse atunci când sunt incomplete.
Mai departe, Comisia de oncologie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu face anchetă privind pacientul căruia i s-a prescris tratamentul scump, responsabilitatea revenind exclusiv medicului specialist prescriptor.
Dosarul este aprobat în Comisia de oncologie începând cu luna următoare celei în care a fost discutat, pentru a exista timpul suficient pentru alocarea fondurilor necesare tratamentului.

Related

Sanatate 2990776662912512350

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item