Merluciu in crocant de cartofi

Ingrediente – Merluciu in crocant de cartofi

  • 1 kg file merluciu
  • 250 g cartofi rasi cruzi
  • 100 g pesmet
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • suc de lamaie
  • ulei de masline (cca 5-6 linguri)

Mod de preparare – Merluciu in crocant de cartofi

  • Decongelam merluciul si apoi il stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri medii. Ii stoarcem bine si ii amestecam cu pesmetul, patrunjel tocat marunt (eu am pus 1 lingura plina de patrunjel tocat), 1 catel de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper.
  • Punem fileurile de merluciu, sterse bine, in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu putin suc proaspat de lamaie. Formam un strat de crocant de cartofi, de cca 1 cm grosime, deasupra fiecarui fileu, si il presam usor cu o lingura.
  • Stropim fileurile cu 5-6 linguri de ulei de masline si punem intre ele ceilalti doi catei de usturoi intregi, necuratati, dar usor zdrobiti.
  • Coacem merluciul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute.

Related

Culinar 2069896600731021123

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item