MINIAMANDINE CU FRIŞCĂ

INGREDIENTE

    Pentru blat
    •  6 ouă
    •  200 g zahăr
    •  30 ml apă
    •  40 ml ulei
    •  3 linguri cacao
    •  8 linguri făină
    Pentru cremă
    •  3 ouă
    •  150 g zahăr
    •  2 linguri cacao
    •  1 pachet unt
    Pentru sirop
    •  300 ml apă
    •  150 g zahăr
    •  2 linguri cacao
    •  1 pachet unt
    Pentru sirop
    •  300 ml apă
    •  150 g zahăr
    •  1 fiolă esenţă de rom
    Pentru glazură
    •  160 g ciocolată
    •  100 ml frişcă lichidă
    Pentru servit
    •  150 g frişcă

    PREPARARE


    1. Pentru blat, se bat albu urile spuma cu apa ş i zaharul si se adauga treptat galbenuş urile batute ş i frecate cu ulei.
    2. Faina si cacaua amestecate înainte se adauga peste oua si se amesteca cu aten ţie. Se toarna apoi totul în tava de copt tapetata cu hârtie. Se coace 25 de minute.
    3. Între timp, pentru crema, ouale si zaharul se pun la bainmarie si se amesteca pâna ce se obţ ine o smântâna nu foarte groasa. Apoi se adauga cacaua, se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Dupa ce s-a racorit, se amesteca cu untul.
    4. Pentru sirop se fierb, zaharul si apa si la final se pune esenţ a. Blatul se taie în doua parţ i, una se asaza pe un suport drept, se însiropeaza si se unge cu crema. Se asaza si a doua parte de blat, se însiropeaza si ea.
    5. Se pregateste glazura pentru care, peste ciocolata rupta buca ţi, se toarna frisca lichida bine încalzita. Se amesteca, nu pe foc, si dupa ce s-a topit ciocolata, se toarna peste blat.  Se lasa asa 2 ore si apoi se serveste cu frisca deasupra.

    Related

    Culinar 985332033734750034

    Trimiteți un comentariu

    emo-but-icon

    Follow Us

    Hot in week

    Recent

    Comments

    Side Ads

    Text Widget

    Connect Us

    item