Ministerul Justiţiei are în plan construirea a două noi penitenciare

Ministerul Justiţiei vrea să facă două studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul în comuna Berceni, județul Prahova și un altul în municipiul Caracal, județul Olt, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.


"Pentru asigurarea misiunii sistemului penitenciar ca serviciu public responsabil cu aplicarea regimului de detenţie şi cu asigurarea intervenţiei recuperative, (...) considerăm că este oportună construirea a două penitenciare noi, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri", conform proiectului de Hotărâre de Guvern lansat de Ministerul Justiţiei în dezbatere publică.
În acest context, Ministerul Justiţiei menționează că, prin Hotărârea Guvernului numărul 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului instituţiei pentru anul 2015 cu două milioane de lei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
Iniţiatorii proiectului de act normativ precizează că menţinerea şi dezvoltarea infrastructurii sistemului penitenciar s-a realizat, în principal, prin preluarea unor imobile de la alte instituţii, prin construirea de unităţi penitenciare noi şi prin modernizarea celor existente. Investiţiile au fost asigurate din fonduri publice, sumele alocate fiind limitate.

Related

Stiri & Articole 2036489793324189282

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item