Musaca De Vinete

Ingrediente – Reteta Musaca de vinete (forma 30×24)

  • 4 vinete medii
  • 1 kg carne slaba vitel
  • 4 oua
  • 125 g quark/ricotta/iaurt grecesc degresat/branza de vaci degresata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 50-70 g suc de rosii

Mod de preparare

  • Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
  • Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
  • Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
  • Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
  • Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
  • Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
  • Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
  • Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.
  • Amestecam carnea tocata cu quark-ul, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
  • Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.
  • Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
  • Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine.
  • Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
  • O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.

Related

Culinar 3460189690107942774

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item