NASA a descoperit o pată misterioasă în formă de inimă pe planeta Pluto

Savanții de la NASA au așteptat 9 ani ca robotul spațial New Horizons să ajungă suficient de aproape de planeta Pluto și să trimită pe Pământ fotografii cu rezoluție mai mare ca niciodată până acum.
Fotografia de la cea mai mică distanță de Pluto făcută vreodată de oameni (sub 8 milioane de km distanță) a fost dată analizată de NASA pe 7 iulie și conține un detaliu uimitor.
În imagine se vede o zonă mai luminoasă în formă de inimă, de aproape 2.000 de kilometri pătrați. Savanții nu își explică ce ar putea fi, potrivit The Telegraph.
"Data viitoare când vedem  această parte din Pluto, vom avea imagini cu o rezoluție de 500 de ori mai bună decât azi. Va fi incredibil", a spus Jeff Moore, cercetător NASA.
Până în 2006, Pluto a fost considerată a noua planetă a Sistemului Solar, atât în ordinea distanței față de Soare, cât și a descoperirii.
Din august 2006, în urma unei rezoluții a Uniunii Astronomice Internaționale în care a fost schimbată definiția termenului de planetă, Pluto a primit statutul de planetă pitică, deoarece nu a "curățat" spațiul cosmic din vecinătatea orbitei sale.


Related

Stiinta 923964830843360605

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item