Naziştii, la un pas de a crea o bombă nucleară, potrivit unui documentar german

Naziştii conduşi de Adolf Hitler au fost la un pas de a crea o bombă atomică înainte de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, susţin realizatorii unui documentar.


Potrivit documentarului "The Search for Hitler's Atom Bomb/În căutarea bombei atomice a lui Hitler", naziştii ar fi fost la un pas de a crea bomba atomică, ei reuşind să realizeze prototipul unei "farfurii zburătoare" pe care să o folosească pentru a detona bomba.
Documentarul citează înregistrări ale unor oficiali ruşi şi americani,  transcrieri ale interogatoriilor unor oameni de ştiinţă nazişti, ai unor martori oculari, precum şi înregistrări lăsate în urmă de cercetătorii care au fost expulzaţi în Statele Unite după cel de-al Doilea Război Mondial. 
Potrivit documentarului, Hitler i-ar fi dat generalui S.S. Hans Kammler 175.000 de prizonieri ruşi, pe care să îi folosească pentru a construi noi modele de tancuri, buncăre secrete pentru elita nazistă, precum şi arme nucleare. Kammler a fost unul dintre puţinii generali care îi raporta direct lui Hitler.
Unul dintre proiectele cele mai cunoscute ale lui Kammler s-a desfăşurat în estul Germaniei, în Thuringia, unde se bănuieşte că naziştii ar fi încercat să dezvolte programe spaţiale şi nucleare.
Documentarul mai susţine că în tunelele din Thuringia americanii ar fi găsit o bombă nucleară şi prototipuri ale unei farfurii zburătoare. În documentar sunt citate spusele unor agenţi secreţi ruşi care susţin că în Thuringia ar fi avut loc şi două teste nucleare. Documentarul nu explică, însă, de unde ar fi putut proveni uraniul de care Hitler ar fi avut nevoie pentru a crea presupusele arme nucleare.

Related

Stiri & Articole 2876487537536531462

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item