Nokia caută un partener pentru a reveni pe piaţa telefoanelor cu un nou model, în 2016

Compania finlandeză Nokia a anunţat marţi că vrea să revină pe piaţa telefoanelor mobile şi caută un partener pentru a lansa un nou dispozitiv la sfârşitul anului 2016.

Producătorul de echipamente pentru reţele a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft, în aprilie 2014, după ani de zile de scădere a vânzărilor. Gama de smartphone-uri şi tablete Lumia este comercializată în prezent sub brandul Microsoft.
Nokia a lansat în noiembrie 2014 o tabletă cu sistemul de operare Android, numită Nokia N1, care foloseşte sub licenţă designul, tehnologia şi logo-ul Nokia, în timp ce compania Foxconn este răspunzătoare de producţia, marketingul, distribuţia şi suportul tehnic pentru această tabletă.
În prezent, Nokia a anunţat că vrea să reînceapă să comercializeze telefoane, în cadrul unui aranjament similar, şi caută un partener care să răspundă de producţie, vânzări, marketing şi suport tehnic.
"Dacă şi când vom găsi un partener de talie mondială care să îşi asume aceste responsabilităţi, vom colabora îndeaproape pentru a coordona proiectarea şi diferenţierea tehnologică, aşa cum am procedat şi cu tableta N1 Android", a declarat Robert Morlino, purtător de cuvânt al Nokia Technologies.
Nokia a precizat că noul telefon nu ar putea intra pe piaţă înainte de trimestrul patru al anului 2016, când acordul cu Microsoft îi va permite să se folosească din nou de numele brandului.
Anunţul oficial al Nokia a venit după ce directorul general Rajeev Suri a declarat revistei de limbă germană Manager Magazin că este în căutarea unor parteneri cu care compania finlandeză să revină pe piaţa telefoanelor.

Related

Tehnologie 4451421519582198637

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item