Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ATACAT de Statul Islamic

Pirații cibernetici care se declară afiliați grupării extremiste Statul Islamic (SI) au atacat, miercuri, site-ul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație ce difuzează zilnic informații cu privire la conflictul din Siria, și l-a amenințat pe directorul acesteia.
OSDO i-a comunicat AFP o captură de ecran a paginii principale, difuzată de asemenea de centrul de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE și pe conturile de Twitter ale simpatizanților SI.

Pe această pagină, în prezent indisponibilă, apare un montaj foto cu chipul directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, montat pe corpul unui bărbat îngenuncheat și îmbrăcat în uniformă portocalie, având lângă el un bărbat cu cagulă și cuțit în mână, montaj ce amintește de decapitările puse în scenă de SI.

Nu a fost posibil să se verifice imediat dacă pirații cibernetici, care s-au autointitulat 'Jaish al-Khalifa al-Electroni' (Armata electronică a califatului), au într-adevăr legături cu organizația ultraradicală care deține controlul asupra unor vaste zone în Siria și Irak.

'Într-un atac surpriză, Armata electronică a califatului a luat cu asalt site-ul OSDO și a distrus informațiile lui', se poate citi pe mesajul în arabă postat de pirații cibernetici.

Abdel Rahman a confirmat pentru AFP piratarea site-ului, afirmând că 'toate informațiile care erau disponibile au fost suprimate'. Totodată, el a precizat că OSDO deține o copie a acestor date și că va continua să difuzeze informații pe pagina sa de Facebook și contul de Twitter.

OSDO este una dintre principalele surse de informații cu privire la conflictul din Siria, dispunând de o rețea de surse civile, medicale și militare pe tot teritoriul sirian și difuzând zilnic bilanțul morților.

Related

Tehnologie 2002833180290753939

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item