Omagiu pentru eroii de la Mărăști

Peste 100 de militari români şi americani au adus luni un omagiu la Mausoleul Mărăşti, celor 5342 de eroi care s-au jertifit pe câmpurile de luptă.


Ceremonia de comemorare a eroilor de la Mărăşti a început cu intonarea Imnului, iar slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat prefectul judeţului Vrancea, reprezentanţi ai administraţiei judeţene dar şi simpli cetăţeni bucuroşi că pot aduce un omagiu eroilor de la Mărăşti.
Militarii americani de la baza militară Mihail Kogălniceanu au defilat alături de soldaţii români şi au fost mândri că pot aduce un omagiu eroilor de la Mărăşti.
Mausoleul de la Mărăşti a fost ridicat pe locul unde s-a dat bătălia din 9-17 iulie 1917, atunci când satul a fost distrus în întregime.
La subsolul mausoleului se află criptele în care sunt depuse osemintele militarilor români, ruşi şi germani, în total 5.342 de eroi. Numai 116 români şi 126 germani sunt identificaţi.

Related

Stiri & Articole 4168157383231391980

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item