Omleta la cuptor cu flori de dovlecel

Ingrediente – Omleta la cuptor cu flori de dovlecel (forma 20×14 cm)

  • 6 oua
  • 10 flori de dovlecel
  • 4-5 rosii cherry
  • 50 g bucatele de cascaval
  • 25 g parmezan/cascaval ras
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • 4-5 fire de iarba ciorii/2 codite de ceapa verde
  • 2-3 frunze mici de menta (optional)
  • 1 crenguta mica de maghiran (optional)

Mod de preparare

  • Spalam florile de dovlecel, le rupem piciorusul (o data cu el se va desprinde si filamentul galben din interiorul florii de dovlecel). Le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si le taiem pe lungime, in fasii late de cca 2 cm.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece, ulterior stoarsa foarte bine. Asezam florile de dovlecel in forma, din loc in loc asezam rosiile intregi si bucatelele de cascaval. Condimentam cu putin piper proaspat rasnit si putina sare.
  • Intr-un vas, amestecam ouale cu laptele, parmezanul ras, iarba ciorii, menta si maghiranul, tocate potrivit. Amestecam pana cand toate ingredientele se omogenizeaza, nu mai mult. 
  • Turnam amestecul de oua in forma.
  • Coacem omleta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau pana cand capata o culoare aurie uniforma.
  • O servim calda sau rece.

Related

Culinar 5991306557526338864

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item