Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci

Ingrediente – Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci (tava 18X18 cm)

  • 5 oua
  • 200 g mazare 
  • 6 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras galben/rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • parmezan/cascaval

Mod de preparare – Omleta la cuptor

  • Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
  • Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
  • Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.
  • Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
  • O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras.

Related

Culinar 8168041771877357617

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item