Oscar 2016: 14 pelicule concurează pentru propunerea României la categoria "cel mai bun film străin"

"Cel ales", de Cristian Comeagă, "Quod Erat demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, "Poarta albă", de Nicolae Mărgineanu, "Ana", de Alexa Visarion, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, "Aferim!", de Radu Jude, "Live", de Vlad Păunescu, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "Carmen", de Doru Niţescu, "Doar cu buletinul la Paris", de Şerban Marinescu, "Terapie pentru crimă", de Cristian Vasilescu, "Cuscrii", de Radu Potcoavă, "Alt Love Building", de Iulia Rugină, şi "Fata cu ochii verzi", de Mihai Mihăiescu, sunt producţiile care au intrat în cursa pentru a deveni propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film străin" la ediţia din 2016 a premiilor Oscar.

Propunerile ţărilor trebuie să fie primite de Academia de film americană până la data de 1 octombrie a anului în curs. Fiecare ţară poate avea o singură propunere.
Anul trecut, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost pelicula "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu.
Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie 2016, iar gala de decernare a prestigioaselor trofee va avea loc pe 28 februarie.

Related

Stiri & Articole 4600058840690353860

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item