Parlamentarii vor și mai multe beneficii

După ce şi-au votat pensii speciale, parlamentarii şi-ar mai dori câteva beneficii. Un senator PSD a iniţiat un proiect de lege prin care perioada petrecută de un ales într-o comisie parlamentară să fie considerată vechime în muncă. Asta l-ar ajuta, după ce îşi termină mandatul, să obţină diverse posturi importante.


Ideea i-a venit senatorului PSD Sorin Bota, membru în Comisia de Buget şi activitate bancară. El susţine că lucrul într-o astfel de comisie ar trebui considerat o continuare a activităţii profesionale pe care parlamentarul a avut-o înainte de a-şi prelua mandatul.
 „Dacă vrei, după ce termini activitatea de parlamentar, de-a lungul vieţii, să dai un concurs, să ocupi un post într-o firmă de asigurări de exemplu, sau un alt domeniu în care se cere vechime, ca să ocupi o anumită poziţie trebuie să ai experienţă în domeniul asigurărilor”, a declarat Sorin Bota.
Colegii senatorului nu agreează ideea, nici măcar cei din prorpiul partid.
Ludovic Orban, lider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, este de părere că „PSD, la ora actuală este scăpat complet de sub control. Fiecare parlamentar PSD se întrece în a formula propuneri care mai de care mai ciudate şi mai rupte de interesele generale ale societăţii româneşti.”
Proiectul legislativ urmează să fie depus la Parlament şi va intra în dezbatere la toamnă, când va începe sesiunea parlamentară.  

Related

Stiri & Articole 7407672230667027586

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item