Prajitura Chinezoaica

Ingrediente Prajitura Chinezoaica

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra

Ingrediente glazura

  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri apa/lapte

Mod de preparare

  • Untul se mixeaza cu zaharul tos pana devine cremos. Separam galbenusurile de albusuri. Se mixeaza albusurile spuma  iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se deschid la culoare (cca 5 minute).
  • Adaugam in crema de unt, faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si cernuta, nuca macinata si treptat albusurile spuma.
  • Punem aluatul de chinezoaica intr-o tava tapetata cu unt si faina si il introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
  • Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15  minute pana se intareste bezeaua.  Cand aspectul bezelei devine mat si se intareste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
  • Mod de preparare glazura

    • Punem untul, cacaoa, zaharul si laptele sau apa  intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 2-3 minute glazura sa se raceasca.
    • Putem intinde glazura pe intreaga suprafata a prajiturii sau putem forma un desen abstract.
    • Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim
    • Pofta buna!!

Related

Culinar 3537698156770664911

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item