Prajitura cu gem de capsuni

Ingrediente forma patrata (26X26 cm)
  • 300 gr faina
  • 100 gr ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte/apa
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lamaie ( doar coaja )
  • un varf cutit sare
  • 300 gr gem la alegere
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, o cernem si o punem intr-un vas.
Adaugam in centrul ei uleiul, zaharul, 1 ou mare si un galbenus, coaja de lamaie si 3 linguri de lapte rece sau apa rece. Framantam pana obtinem un aluat compact.
Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il lasam 30 minute la frigider.
Dupa 30 minute, pudram bine cu faina planul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 0,7-0,8 cm. Decupam un patrat din aluat care sa imbrace perfect forma si cca 1-2 cm din marginile acesteia. Asezam foaia de aluat in forma tapetata cu putin unt si faina si o intepam din loc in loc cu o furculita.
Intindem aluatul ramas si il taiem in fasii late de 1 -1,5 cm si lungi cat forma in care vom coace prajitura.
Ungem foaia cu gem peste care adaugam, pe lungime si latime, fasiile de aluat. Presam bine fasiile de aluat de marginile foii.
Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.
O pudram cu zahar vanilat dupa ce se raceste putin si o taiem dupa ce se raceste complet.

Related

Culinar 7519597583651025217

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item