Prajitura cu menta si ciocolata

Ingrediente – Prajitura cu menta si ciocolata (tava dreptunghiulara de cca 30X22 cm)

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 180 g iaurt natural / vanilie
  • 280 g zahar
  • 130 ml sirop de menta
  • 60 g fulgi cocos
  • 80 g ulei floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g ciocolata amara

Mod de preparare

  • Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul,  fulgii de nuca de cocos, siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt (e bine sa dam praful de copt prin sita ca sa se distribuie bine in aluat).
  • Amestecam bine pana obtinem un aluat cu o consistenta fluida si omogena.
  • Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele.
  • Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam  inainte si o stoarcem bine.
  • Daca nu folositi o forma antiaderenta, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt udata si stoarsa bine.
  • Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea.
  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
  • Lasam prajitura cu menta si ciocolata sa se raceasca in tava, dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt.
  • O pudram cu zahar vanilat, o taiem in patratele sau romburi  si o servim.

Related

Culinar 8707938683847032507

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item