Premierul Serbiei, atacat cu pietre la Srebeniţa

Premierul Serbiei a fost atacat cu sticle şi pietre la comemorarea a 20 de ani de la masacrul din Srebreniţa. Imediat după incident, liderul de la Belgrad a reclamat o tentativă de asasinat. 


Prezenţa lui Aleksandar Vucici la memorialul din Srebreniţa a stârnit furia musulmanilor bosniaci care asistau la ceremonie. Mânioşi că premierul sârb a venit în locul în care trupele ţării sale au ucis 8.000 de oameni în urmă cu 20 de ani, oamenii au aruncat în el cu sticle şi pietre.

Aleksandar Vucici, premierul Serbiei: "Atacul a fost foarte bine plănuit şi comis. Am auzit cum se strigau mesaje politice.Toate maşinile noastre, cu excepţia celei blindate, au fost avariate. La un moment dat am fost lovit în faţă cu o piatră. Nimic grav. Mi-au căzut ochelarii şi s-au spart”.
Zeci de mii de oameni au asistat la înhumarea osemintelor a 136 de victime şi au ţinut un moment de reculegere - printre ei, fostul preşedinte american Bill Clinton, fostul secretar de Stat Madeleine Albright şi premierul turc Ahmet Davutoglu.

Related

Stiri & Articole 6792411898030913527

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item