Presopunctura japoneza, metoda de vindecare folosita de mii de ani

Filozofia medicala japoneza, in particular, si asiatica, in general, este un subiect pe care nu am putea sa il epuizam prea repede. Abordarea pe care o au asiaticii atunci cand vine vorba despre vindecare este cu totul diferita de a noastra, insa eficienta metodelor lor tamaduitoare este recunoscuta. Daca nu ai incredere in plantele care se vand sub eticheta "leac asiatic", poti incerca sa iti ameliorezi starea de sanatate cu ajutorul unei tehnici complet gratuite: presopunctura. 

Conform japonezilor, corpurile noastre functioneaza pe baza unui sistem de organe cuplate in perechi. Fiecare organ are un "partener", rezultand in cinci perechi.
Toate perechile de organe se afla intr-un echilibru si au o anumita cale energetica prin organism, numita "meridian", care traverseaza corpul. Energia care circula prin aceste meridiane se numeste "Ki" si influenteaza nu numai sanatatea organelor, ci si emotiile pe care le avem. Atunci cand circulatia acestuia nu este obstructionata, avem emotii pozitive si o senzatie generala de bunastare. La polul opus, daca apar blocaje la nivelul Ki-ului, traim emotii precum furia, frica si ura. Dupa cum s-a demonstrat si in numeroase studii, starea emotionala influenteaza starea de sanatate. 

Mai exact, stresul ne imbolnaveste, iar acest fapt nu este doar un mit, ci o realitate confirmata si explicata in detaliu de lumea stiintei. Emotiile negative, care produc stres sau rezulta din stres, au manifestari fizice si rezulta in aparitia unor boli serioase intr-o perioada mai lunga de timp. 

Revenind la meridiane, acestea au terminatiile in degetele, conform filozofiei medicale japoneze. Asadar, presopunctura despre care vom vorbi astazi consta in apasarea anumitor punctelor de pe degete, in functie de emotiile si simptomele fizice pe care le avem. In timp ce respiri lent si adanc, apasa pe varful degetului corespunzator, tinandu-l intre degetul mare si indexul de la cealalta mana. Trebuie sa apesi timp de cel putin 5 minute si sa iti monitorizezi starea - daca observi o imbunatatire, te poti opri, daca nu, continua. 

Iata caror perechi de organe corespunde fiecare deget in parte: 

- degetul mare: stomacul si splina, asociate cu arsurile si crampele stomacale, cu indigestia, dar si cu emotii precum anxietatea, depresia si nervozitatea crescuta;
- indexul: rinichii si vezica urinara, asociate cu infectiile urinare, durerile de muschi si de masele, dar si cu emotii precum frica, dezamagirea, confuzia si nesiguranta;
- degetul mijlociu: ficatul si vezica biliara, asociate cu durerile de cap frontale, migrenele, lipsa de vlaga, problemele de piele, problemele de vedere si ciclu neregulat, dar si cu emotii precum furia, iritabilitatea si indecizia;
- degetul inelar: plamanii si intestinul gros, asociate cu astmul bronsita, raceli frecvente si tiuit in ureche, dar si cu emotii precum tristete si dezolare;
- degetul mic: inima si intestinul subtire, asociate cu problemele cardiovasculare, infectiile si bolile osoase, dar si cu anxietatea, nervozitatea si lipsa increderii in sine.
Un masaj complet la toate degetele te poate ajuta sa armonizezi energia in intregul organism si sa te simti mai bine, iar daca ai o durere clar localizata, poti sa incerci sa o indepartezi prin presopunctura.

Related

Sanatate 7322143330763906598

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item