RATATOUILLE

INGREDIENTE

  •  2 vinete
  •  2 dovlecei
  •  2 ardei
  •  1 kg rosii
  •  1 ceapa
  •  3-4 fire patrunjel
  •  3 frunzulițe busuioc
  •  5 catei usturoi
  •  5 linguri ulei masline
  •  sare
  •  piper

PREPARARE

Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam cât un deget grosime într-o tigaie mare care nu lipește. Căliți legumele, pe rând, în ordinea aceasta: ardeiul până începe să se rumenească, apoi îl scoateți pe o farfurie. Dovleceii urmează la călit, în aceeași tigaie. Când li se schimbă culoarea, îi scoateți lângă ardei. Apoi căliți și vinetele, fără a mai adăuga ulei în tigaie, deoarece ele absorb mult ulei și dacă mai turnați vor deveni grețoase. Le scoateți, turnați puțin ulei în tigaie și căliți ceapa 5 minute. Puneți peste roșiile tăiate cubulețe, asezonați cu sare și căliți-le cu capacul pus, până se formează un sos mai gros.
Puneți în tigaie vinetele, ardeii și dovleceii și căliți totul 5 minute. Între timp, tăiați mărunt usturoiul și adăugați-l peste legume, asezonând cu sare, piper (sau alte condimente la alegere). După ce dă în clocot mâncarea, dați focul mic, astupați cu un capac și lăsați să se pătrundă aromele 20-30 minute. Tăiați frunzulițele de busuioc și exact înainte să luați tigaia de pe foc, amestecați-le în compoziție. Decorați cu pătrunjel tocat fiecare porție în parte.

Related

Culinar 1151171550525794101

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item