Risotto cu ficat de pui si salvie

Ingrediente 2 persoane:
200-250 gr orez pt risotto ( arborio, vialone nano, carnaroli, roma, baldo)
1 morcov mediu
1 tulpina telina
1 ceapa mica (1 bucata de 6-7 cm praz)
1 l supa vegetala
50 gr unt
250 gr ficat de pui
1 pahar vin alb
2-3 frunze salvie
3 linguri parmezan ras
sare
piper
Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite.
Tocam marunt ceapa/prazul, morcovul si telina.
Punem untul intr-o tigaie teflonata si calim pentru 1-2 minute frunzele de salvie,
Adaugam ceapa, morcovul si telina si le calim la foc mic pana se inmoaie,
Adaugam si bucatelele de ficat, putina sare si piper si lasam pe foc mic pana ce ficatul este complet facut ,
Cand ficatul este complet patruns, stingem focul si acoperim tigaia.
Intr-o alta tigaie, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins bine adaugam orezul pe care-l calim pana devine aproape transparent,
Adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet si dispare mirosul de alcool. In acest moment, incepem sa adaugam supa vegetala fierbinte, cate un polonic pe rand. Nu adaugam al doilea polonic decat in momentul in care primul este absorbit complet de orez.
Dupa ce orezul este facut, bobul trebuie sa se simta cand il mestecam (al dente), si capata o consistenta cremoasa, adaugam ficatul de pui si amestecam bine.
Il mai lasam pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam parmezanul, amestecam si servim.

Related

Culinar 3786034437968205738

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item