Rulada din Piept de Pui

Ingrediente – Rulada din piept de pui 

  • 1 piept de pui dezosat (cca 500-600 g)
  • 4 oua
  • 5-6 felii subtiri de sunca de Praga/prosciutto cotto
  • 4-5 linguri marsala/vin alb
  • 3-4 linguri apa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mix condimente cajun
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare – Rulada din piept de pui

  • Spargem ouale intr-un vas,  adaugam sare si piper, si le batem cu o furculita sau un tel. Cand facem omleta si daca o vrem pufoasa si aerisita, nu trebuie sa batem ouale foarte mult, ci doar pana cand se omogenizeaza complet.
  • Ungem o tigaie teflonata de cca 26 cm diametru (omleta nu trebuie sa fie foarte groasa) cu putin ulei de masline si o punem pe foc mic. Cand s-a incins, adaugam ouale si acoperim imediat tigaia cu capac. Dupa 3-4 minute, o intoarcem cu grija pe cealalta parte si o mai prajim pentru inca 2-3 minute.
  • O scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca.
  • Spalam pieptul de pui, il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie si il desfacem pe orizontala in doua parti (il lasam prins la unul dintre capete). Ca sa fac o comparatie pentru cei care nu sunt foarte obisnuiti cu acest procedeu, pieptul de pui trebuie sa arate ca o carte deschisa dupa ce-l taiem.
  • Il asezam intre doua bucati de  hartie de copt si il “intindem” cu ajutorul facaletului intr-o “foaie” de cca 2 cm grosime.
  • Asezam omleta pe intreaga suprafata a ruladei, apoi feliile de sunca. Cu cat feliile vor fi mai subtiri taiate, cu atat se vor ondula mai mult in timpul coacerii, iar aspectul final va fi mai atragator.
  • Daca doriti, puteti pune cateva felii de cascaval subtiri intre omleta si sunca.
  • Rulam rulada, apoi o legam cu sfoara de bucatarie.
  • Tapetam o forma de chec de cca 20 cm lungime cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si asezam rulada in forma.
  • Adaugam marsala/vinul alb amestecata cu apa, apoi o pudram cu mixul cajun si o stropim cu ulei de masline.
  • Coacem rulada de pui in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute. Din cnd in cand, o ungem cu sosul format in forma.
  • Daca se formeaza prea mult sos in forma, il scurgem si apoi mai lasam rulada inca 5-10 minute la cuptor.

Related

Culinar 1431415147154342477

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item