Şase judeţe sunt sub atenţionare cod galben de caniculă

Vestul ţării a fost astăzi cea mai fierbinte zonă din ţară. 36 de grade au indicat astăzi termometrele în Bihor, Arad, Timiş, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, unde a fost cod galben de caniculă. Locuitorii acestor judeţe au mai primit astăzi o veste rea: soarele va pârjoli vestul ţării până la mijlocul săptămânii, iar în următoarele două zile va intra în vigoare codul portocaliu de caniculă. Temperaturile vor atinge pragul de 40 de grade.


Chiar dacă măsurătorile oficiale arătau că temperaturile au ajuns până la 36 de grade, pe străzile din Oradea termometrele au indicat azi la amiază nu mai puţin de 39 de grade. Cei care au ieşit din case în soarele arzător au făcut cu greu faţă arşiţei.
 autorităţile au luat măsuri ca să-i ajute pe cei afectaţi de căldură. În Oradea au fost deschise patru containere anticaniculă.
"Temperatura din container o fixăm noi cam cu 10 grade mai mică decât cea din exterior, avem dozatoarele de apă, răcitoarele de apă, măsurăm o tensiune arterială care, dacă nu e în limite normale și nu coboară, atunci putem solicita ambulanța", explică Mariana Porumb, asistent medical.
Cod galben de caniculă a fost azi şi în Maramureş. Termometrele au indicat maxime de 34 de grade, iar băimărenii au încercat să nu iasă din case decât dacă a fost necesar. În schimb, copiii s-au bucurat de temperaturile ridicate şi s-au răcorit în zona fântânilor arteziene.

Related

Stiri & Articole 8207833907089434681

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item