Suedezii au creat un soi de orez mai hrănitor

Cercetători de la Universitatea suedeză de ştiinţe agricole au creat un orez modificat genetic, foarte hrănitor şi cu slabă emisie de metan, care îl prezintă ca pe un progres în materie de nutriţie şi protecţie a mediului. 

Astfel modificat, orezul are particularitatea că stochează zaharurile produse prin fotosinteză mai degrabă în tije şi seminţe decât în rădăcini. Prin urmare se obţine un orez cu conţinut ridicat de amidon şi zahăr complex. 

Această descoperire este în deplină concordanţă cu noile cerinţe ale agriculturii: reducerea amprentei asupra mediului, odată cu creşterea producţiei cu 70% până în 2050 pentru a răspunde nevoilor tot mai mari ale populaţiei globului. 

Related

Stiri & Articole 4808470693907096729

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item