Summitul UE pe tema Greciei, anulat

Premierul Alexis Tsipras a făcut din vot o alegere de "înaltă responsabilitate națională", a obținut 251 de voturi favorabile dintr-un total de 300 de deputați pentru a merge să negocieze sâmbătă cu creditorii țării (UE, BCE, FMI) pe baza propunerii pe care o prezentase joi seara.
Zece deputați din partidul său de stânga radicală Syriza au respins propunerea, abținându-se de la vot sau, doi dintre ei, votând împotriva acestui plan de acord.
Alexis Tsipras, pledând în favoarea pachetului de măsuri propus de guvern, a admis în fața parlamentarilor că ele sunt "dificile" și departe de promisiunile electorale ale stângii radicale.

Germania ia în calcul o ieșire temporară a Greciei din zona euro pe o durată de cinci ani dacă Atena nu-și va ameliora propunerile de reforme, chiar dacă subiectul nu a fost abordat sâmbătă la reuniunea Eurogrupului de la Bruxelles.
Wolfgang Schaeuble, ministrul de Finanțe al Germaniei, a sosit la reuniunea Eurogroup și a declarat că discuția va fi una "extraordinar de dificilă" și a catalogat propunerile Greciei drept "departe de a fi suficiente".
Summitul șefilor de state și de guverne din UE a fost anulat, pe fondul discuțiilor tensionate privind acordul cu Grecia care nu au ajuns deocamdată la niciun rezultat.

Related

Stiri & Articole 7910277021697676013

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item