Supa crema de conopida si praz

Ingrediente – Supa crema de conopida si praz


  • 1 conopida de 1 kg
  • 1 praz mediu (numai partea alba)
  • 30 gr ulei de masline/30 gr unt
  • 2-3 l apa
  • 1-2 lingurite vegeta naturala
  • 4-5 felii paine

Mod de preparare – Supa crema de conopida si praz

  • Desfacem conopida in mici buchetele si o lasa in apa rece pentru 10-15 minute. Taiem prazul, numai partea alba, in feliute subtiri.
  • Calim prazul in 30 g ulei de masline sau unt daca doriti un gust mai fin, pentru 3-4 minute. Adaugam peste praz apa calduta si buchetelele de conopida scurse de apa in care au stat.
  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pana ce conopida este patrunsa complet (cca 30 minute). Dupa ce conopida este complet fiarta, luam oala de pe foc si pasam supa de conopida cu ajutorul unui mixer vertical.
  • O punem din nou pe foc pentru 10 minute, adaugam 1-2 lingurite de vegeta, apoi stingem focul si lasam supa de conopida si praz sa se odihneasca 10-15 minute inainte de-a o servi.
  • Intre timp, taiem feliutele de paine in patratele mici si le prajim in putin ulei de maline sau, mai dietetic, le asezam pe o foaie de hartie de copt in tava cuptorului si le coacem 5-10 minute la 180°C, cuptor preincalzit.
  • Servim supa de conopida si praz cu cateva crutoane. Pofta buna!

Related

Culinar 4193009176230172000

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item