Supa crema de rosii

Ingrediente – Supa crema de rosii

  • 1 kg pulpa de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 500 ml apa
  • 1 lingura de bulion
  • 2 ramurele de cimbru proaspat
  • 1-2 frunze dafin
  • 2 linguri rase de faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Supa crema de rosii

  • Incercam sa folosim pentru aceasta reteta, rosii proaspete, cat mai mari, coapte foarte bine.
  • Punem pe foc o oala plina pe jumatate cu apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scunfundam rosiile  pentru cca 30 secunde, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Le decojim, le curatam de bine de samburi si le taiem cubulete.
  • Topim untul intr-o oala, adaugam o ceapa si un morcov tocate marunt.
  • Cand ceapa devine transparenta, adaugam 2 linguri rase de faina si amestecam viguros ca sa nu se formeze cocoloase. Amestecam maxim 2 minute, pe foc mic, si avem grija ca faina sa nu se arda.
  • Adaugam pulpa de rosii, 500 ml apa in care am dizolvat 1 lingura de concentrat de rosii, cimbrul proaspat si 1-2 frunze de dafin.
  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa crema de rosii pe foc 20 minute, numarate din momentul in care incepe sa fiarba.
  • Stingem focul si eliminam foile de dafin. Pasam supa cu ajutorul unui blender.
  • Punem intr-un vas 200 ml lapte la temperatura camerei, turnam peste el 1-2 polonice de supa de rosii, amestecam bine si apoi adaugam laptele in oala de supa. Servim supa crema de rosii cu crutoane prajite in unt.

Related

Culinar 7279253155547260137

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item