Supa cu taitei de cartofi si tarhon

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 2 l supa vegetala
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 pahar de lapte ( 125 ml)
  • 1-2 lingurite tarhon ( depinde cat de mult va place aroma lui)
  • sare
Punem supa vegetala la fiert ( daca nu o aveti gata facuta , dizolvati 1-2 linguri de vegeta bio sau facuta in casa in 2 l de apa  si puneti-o pe foc).
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare sau folosim un robot de bucatarie ca sa obtinem taitei frumosi,
Adaugam taiteii in supa care fierbe, adaugam sare si tarhon dupa gust si acoperim cu capac,fierbem supa la foc mic cca 15 minute. In momentul in care taiteii sunt fierti, stingem focul.
Separat, amestecam doua galbenusuri maricele de ou cu 1 pahar de lapte ( daca doriti un gust mai decis puteti inlocui o parte din lapte cu smantana). Adaugam 1 polonic de supa peste amestecul de ou si lapte si apoi punem acest amestec in oala cu supa.
Servim supa calda cu crutoane sau simpla

Related

Culinar 6109270867297274207

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item