Supa mexicana de rosii

Supa mexicana de rosii – Ingrediente (4 persoane)


  • 1,5 l supa vegetala/apa
  • 1 ceapa alba medie/2 salote mici
  • 2 linguri ulei de arahide/porumb
  • 400 g pulpa de rosii (cantarita dupa curatarea rosiilor)
  • 200 g boabe porumb conservate
  • 1/4 lingurita rasa chili fulgi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano proaspat/uscat
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 lngura patrunjel tocat (optional)

Galuste de malai pentru supa – Ingrediente (20-22 galuste)

  • 300 ml lapte
  • 100 g malai extra
  • 10 g unt
  • 20 g parmezan ras
  • 1 ou mic
  • 1/4 lingurita rasa sare
  • 1/4 lingurita piper (optional)

Supa mexicana de rosii – Mod de preparare

  • Umplem o oala cu apa calda si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem rosiile intregi, crestate la capete, in apa, si le oparim pentru cca 30 secunde. Le scoatem din apa si le curatam coaja, apoi le taiem in jumatati si eliminam samburii. Taiem pulpa in bucatele potrivite.
  • Scurgem boabele de porumb, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine.
  • Punem uleiul intr-o oala, pe foc mic, si cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt, si fulgii de chili. Le sotam cca 2 minute, apoi adaugam pulpa de rosii si amestecam bine.
  • Dupa cca 3-4 minute, adaugam supa vegetala/apa, boabele de porumb si oregano.
  • Acoperim oala cu un capac si fierbem supa cca 20 minute, la foc mic spre mediu.

Galuste de malai pentru supa – Mod de preparare

  • Punem laptele si sarea intr-o craticioara, pe foc mediu. In momentul in care laptele incepe sa fiarba usor, reducem focul la minim si adaugam malaiul, in ploaie.
  • Amestecam, cu un tel, pana cand mamaliga se ingroasa si se desprinde de pe marginile si fundul cratitei (cca 10 minute).
  • Stingem focul, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare.
  • Lasam mamaliga sa se raceasca, o amestecam din cand in cand, ca sa impiedicam formarea crustei la suprafata.
  • In momentul in care a atins temperatura camerei, adaugam oul, parmezanul ras si, daca dorim, putin piper proaspat macinat.
  • Amestecam bine pana la completa omogenizare. Compozitia finala a galustelor trebuie sa fie densa, nu lichida.
  • Cu mainile usor umede, formam galuste rotunde, de dimensiunea unui ou de prepelita.
  • Dupa ce supa a fiert 20 minute, adaugam galustele si le fierbem pana cand se ridica toate la suprafata.
  • Stingem focul, adaugam patrunjel tocat si inca putin oregano, acoperim supa cu capac si o lasam sa se odihneasca 10 minute.
  • Pofta buna!

Related

Culinar 542682171501487485

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item