Tocanita de pipote de pui

Ingrediente – Tocanita de pipote de pui

  • 500-600 g pipote de pui curatate
  • 1 lingura ulei de masline/floarea soarelui
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 tulpina mica telina/1 felie de radacina telina
  • apa/supa vegetala
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 3-4 boabe ienupar (optional)
  • patrunjel
  • maghiran proaspat (optional)

Mod de preparare

  • Spalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa (apa trebuie sa acopere pipotele cam de 2-3 degete). Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote. Le scurgem si le clatim sub un jet de apa calda, apoi le lasam intr-o sita sa se scurga bine.
  • Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si telina, marunt tocate, intr-o lingura de ulei de masline.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam pipotele de pui si amestecam pe foc mic, inca 1-2 minute.
  • Adaugam rosiile curatate de samburi si coaja si taiate in cubulete mici, boabele de piper si ienupar si amestecam bine.
  • Pentru inceput, punem peste pipote cca 100-200 ml de apa calda sau supa vegetala.
  • Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba la foc mic.
  • Verificam tocanita dupa cca 20-25 de minute si daca mai este nevoie de apa, mai adaugam cate 100 ml de apa/supa vegetala deodata.
  • Cand pipotele sunt complet patrunse, condimentam tocanita cu sare, patrunjel si maghiran tocate, stingem focul si o servim alaturi de mamaliguta.
  • Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, cu 5 minute inainte de a stinge focul, amestecati intr-un vas separat, 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de sos. Adaugati-l in tocanita, amestecati bine si dupa 5 minute, stingeti focul si serviti.

Related

Culinar 4051299302991946232

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item