Tochitura de Porc si Vita

Ingrediente – Tochitura de porc si vita

  • 500 g carne de porc slaba
  • 500 g carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1-2 cani apa
  • 1 pahar vin alb demisec de buna calitate
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Ingrediente garnitura

  • 300 g ciuperci champignon
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 catei usturoi necuratati
  • 1 ardei iute uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb demisec
  • 2 lingurite sos soia light
  • piper proaspat macinat

 Mod de preparare

  • Taiem carnea in bucatele potrivite si apoi le tavalim prin faina.
  • Adaugam uleiul intr-o cratita incapatoare si cand este incins, adaugam bucatile de carne scuturate bine de faina in exces.
  • Le calim pana cand isi schimba culoarea, cca 2-3 minute, apoi le scoatem din cratita, le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
  • Punem in cratita ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam carnea si amestecam bine.
  • Adaugam vinul alb si dupa ce alcoolul s-a evaporat, adaugam sucul de rosii amestecat cu 1 cana cu apa, boabele de piper, piperul macinat, patrunjel tocat si putina sare (nu adaugati prea multa sare de la inceput pentru ca sosul scade si mancarea poate deveni prea sarata).
  • Acoperim cratita cu capac si lasam tochitura sa fiarba la foc mic pentru cca 2 ore.
  • In cazul in care sosul scade prea mult si carnea nu este complet patrunsa, mai adaugam apa calduta.
  • Dupa ce carnea a fiert complet, potrivim tochitura de sare.
  • Mod de preparare garnitura

    • Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul necuratat si ardeiul iute tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam ciupercile si rosiile intregi. Amestecam bine, adaugam sosul de soia si le calim cca 2-3 minute.
    • Adaugam vinul alb si piperul. Amestecam ciupercile pe foc mediu pana cand alcoolul este complet evaporat.
    • Ciupercile si rosiile nu trebuie sa fie moi, ci usor crocante.
    • Servim tochitura de porc si vita alaturi de mamaliguta calda si garnitura de ciuperci si rosii cherry.

Related

Culinar 2425859297998263690

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item