Trei dintre presupuşii violatori ai fetei de 18 ani din Vaslui cer strămutarea procesului la Iaşi

Trei dintre cei şapte bărbaţi din Vaslui acuzaţi că ar fi violat o fată de 18 ani cer strămutarea procesului la laşi, acuzând presiunea mediatică asupra magistraţilor şi procurorilor din Vaslui, decizia privind strămutarea urmând să fie luată de Curtea de Apel Iaşi.

Avocaţii a trei dintre cei şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, acuzaţi că ar fi violat o fată de 18 ani, din Vaslui, au depus o cerere la Curtea de Apel Iaşi, invocând presiunea mediatică asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui şi asupra magistraţilor Judecătoriei Vaslui.

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.
De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.

Related

Stiri & Articole 7555702193117903989

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item