Un asteroid, care valorează 5.400 de miliarde de dolari, va trece pe lângă Terra

Un prețios asteroid din platină va trece, duminică seară, la ora 22.GMT, la o distanță de circa 2,4 milioane de kilometri de Terra. Asteroidul are un nucleu de platină de 90 de milioane de tone, care valorează 5.400 de miliarde de dolari.
Trecerea asteroidului va fi transmisă în direct pe site-ul Slooh care conectează telescoapele la internet de la un observator din Insulele Canare.

Mărimea, compoziția și orbita acestui asteroid l-au făcut să câștige un loc pe lista scurtă a asteroizilor care ar putea reprezenta o bună destinație pentru misiuni miniere robotizate în viitorul apropiat. Platina este un metal prețios rar găsit pe Pământ și foarte profitabil.

"Ceea ce face acest asteroid neobișnuit este cantitatea mare de platină care se crede că există în corpul acestuia. Poate că aceasta ar putea fi exploatată într-o zi, nu prea departe în viitor", a declarat astronomul Bob Berman, de la Slooh, care transmite evenimente astronomice.

Conform oamenilor de știință de la Observatorul din Puerto Rico, asteroidul, numit 2011 UW-158,  are o formă ciudată, ca o nucă fără coajă, cu un diametru de 300 până la 600 de metri. Ei au stabilit, de asemenea, că asteroidul se rotește o dată la fiecare 37 minute.

Related

Stiinta 4775741129134555837

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item