Un băiat în vârstă de 8 ani a devenit cel mai tânăr beneficiar al unui dublu transplant de mâini

Un băiat american în vârstă de opt ani, originar din Baltimore, a devenit de curând cel mai tânăr beneficiar al unui dublu transplant de mâini.

Zion Harvey, care şi-a pierdut toate cele patru membre din cauza unei infecţii grave în primii ani de viaţă, a beneficiat de acest transplant dublu de mâini la începutul lunii iulie, realizat la The Children's Hospital din Philadelphia, în cadrul unei intervenţii chirurgicale complexe, ce a avut o durată de 11 ore.
Echipa medicală, alcătuită din 40 de medici, a folosit tije şi şuruburi metalice pentru a ataşa oasele pacientului de cele ale mâinilor primite de la donator. Chirurgii americani au reconectat astfel, cu mare atenţie, artere, vene, muşchi, tendoane şi nervi.
Medicii din Philadelphia consideră că Zion Harvey este cel mai tânăr beneficiar al unui transplant dublu de mâini, o intervenţie care impune administrarea de medicamente imunosupresoare pe toată durata vieţii, pentru a se asigura că organismul pacientului nu va respinge membrele transplantate.
Zion Harvey lua deja medicamente imunosupresoare după transplantul său de rinichi, fapt care l-a ajutat să devină un bun candidat pentru transplantul dublu de mâini, au explicat medicii americani.
Pacientul va petrece câteva săptămâni în secţia de fizioterapie a spitalului din Philadelphia înainte de a se întoarce în casa lui din Baltimore.

Related

Stiri & Articole 6806161307204395075

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item