Un miliardar rus oferă 100 milioane de dolari savanţilor care vor găsi viaţă inteligentă în spaţiu

Miliardarul rus Iuri Milner a înfiinţat o iniţiativă - Breakthrough Listen - ce va oferi un premiu de 100 de milioane de dolari oamenilor de ştiinţă care vor descoperi forme de viaţă inteligentă în spaţiu.

Fondurile prin care magnatul rus va finanţa acest proiect ştiinţific provin din investiţiile inspirate făcute de acesta, precum cele în diverse start up-uri, ca Facebook.
Motivaţia lui Milner constă în convingerea lui fermă că alte civilizaţii ar putea să îi înveţe pe pământeni să se descurce mai bine în faţa anumitor provocări globale, precum exploatarea judicioasă a resurselor naturale.
"Dacă suntem singuri (în Univers, n.r.), atunci trebuie să preţuim ceea ce avem. Mesajul de bază este acesta: Universul nu are o variantă de rezervă", a spus miliardarul rus.
De formaţie fizician, Iuri Milner se alătură astfel unui număr tot mai mare de investitori şi antreprenori de succes care au devenit interesaţi de explorarea spaţiului. Unul dintre aceştia este Elon Musk, creatorul companiei SpaceX, care a spus că doreşte să colonizeze planeta Marte.

Related

Stiri & Articole 8699846062883527049

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item