Un orădean, suspectat de implicare într-o reţea de criminalitate informatică

Un tânăr de 25 de ani din Oradea este urmărit penal, ca suspect, de către procurorii DIICOT pentru că ar fi comis infracțiuni din domeniul criminalității informatice. El este cercetat alături de alte 11 persoane din București, Timișoara, Iași Craiova, Drobeta Turnu Severin și Făgăraș sub mai multe acuzații, printre care operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi spălare de bani.


Cei 12 sunt acuzați de autoritățile judiciare că prin intermediul conturilor create pe forumul online darkode.com/darkode.me au comercializat date confidențiale de la bănci și au coordonat atacuri informatice împotriva unor servere precum și asupra unor platforme financiare online.
Unul dintre suspecți era supravegheat de echipe comune de anchetă din Marea Britanie, Finlanda şi Slovenia.
Miercuri au fost efectuate descinderi simultane la domiciliile a aproximativ 50 de membri ai grupării din 15 state, sincronizate şi coordonate de către F.B.I. şi EUROPOL. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în România au fost găsite sistemele informatice utilizate de suspecţi. În urma audierilor procurorii DIICOT au reţinut pentru 24 de ore două persoane din București și Timiș. Alţi doi români au fost puşi sub controlul judiciar.

Related

Stiri & Articole 5685304407062181971

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item