Windows 10 are o vulnerabilitate periculoasă

Denumită Wi-Fi Sense, funcția a fost creată pentru a permite dispozitivelor Windows Phone să se conecteze automat la orice reţea deschisă cunoscută, ba chiar să accepte automat termenii de utilizare.

Compania AVG, care produce o serie de soluţii antivirus atât gratuite, cât şi contra cost, au sesizat problemele inerente ale aceste funcţii, iar aceste probleme nu sunt deloc puţine.
AVG a subliniat faptul că „este de la sine înţeles că nu este o idee tocmai bună să ne conectăm automat la o reţea Wi-Fi deschisă. După cum am mai explicat de mai multe ori, nu toate reţelele gratuite sau deschise sunt securizate, iar unele dintre ele pot fi de-a dreptul periculoase„.

Desigur, acceptarea automată a termenilor de utilizare nu este o idee tocmai bună. Este o oportunitate evidentă pentru un atac de tipul „omul prins la mijloc„. Acest tip de interceptare este „un atac în care hackerul deturnează şi poate chiar distorsionează comunicarea între două părţi, acestea crezând că ele comunică direct„.
Acest lucru poate fi împiedicat, totuşi. Din meniul „setări » Wi-Fi" se selectează „Wi-Fi Sense" care poate fi dezactivat. Asta recomandă AVG tuturor utilizatorilor.

Related

Tehnologie 9134616476413360280

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item