Zach Johnson a câştigat Openul Britanic după ce a triumfat într-un play-off în trei

Americanul Zach Johnson a intrat în posesia carafei oferite câştigătorului Openului Britanic, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, acesta fiind al doilea turneu major pe care îl câştigă jucătorul în vârstă de 39 de ani după Mastersul de la Augusta, în 2007.
Johnson a triumfat în turneul găzduit în acest an la St.Andrews, în Scoţia, în urma unui play-off în trei disputat alături de sud-africanul Louis Oosthuizen şi australianul Marc Leishman. Cei trei au fost la egalitate în fruntea clasamentului la finalul rundei a patra, având o lovitură avans faţă de americanul Jordan Spieth, jucătorul care câştigase ultimele două turnee majore disputate, şi australianul Jason Day, lider înaintea ultimei zile. Spieth a fost aproape să se alăture grupului fruntaş, având nevoie de un birdie la ultima cupă, însă jucătorul în vârstă de 21 de ani nu a reuşit execuţia şi ratează şansa să egaleze performanţa lui Ben Hogan care în 1953 câştiga primele trei turnee majore ale anului.
După prima cupă în play-off, Oosthuizen şi Johnson erau la egalitate, cei doi reuşind un birdie, în timp ce Leishman a comis un bogey şi era la două puncte în urma primilor. La a doua cupă, Johnson a avut un nou birdie, şi astfel s-a desprins de Oosthuizen care a realizat un par, la fel ca Leishman. Cei trei au mers cap la cap la ultimele două cupe ale play-off-ului, astfel că după ce s-a tras linie, Johnson a câştigat cu o lovitură avans faţă de Oosthuizen şi trei faţă de Leishman.
Pentru acest succes, americanul a primit un cec în valoare de 1.150.000 de lire sterline (aproximativ 1.653.000 de euro).

Related

Sport 8408610740967235432

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item