FIFA a schimbat regulile offside-ului.

FIFA a umblat un pic la regula offside-ului şi, din sezonul următor, un jucător care se află în afara jocului, dar nu intervine va fi semnalizat în fază.
Regula offside-ului va suferi unele modificări începând cu sezonul care urmează. Astfel, dacă un jucător şutează pe poartă şi un coechipier se află în off-side, în apropierea balonului, dar nu intervine, se semnalizează off-side.
Până acum, când un jucător trăgea la poartă şi un coechipier de-ai săi se afla în offside pe traseul balonului, dar nu intervenea, arbitrii lăsau faza să continue. Acum, cei de la FIFA susţin că portarul şi jucătorii adverşi sunt influenţaţi de jucătorul aflat în afara jocului.

Steven McLean, arbitru FIFA din 2010, este de părere că această nouă regulă va avea un impact pozitiv: ”Este bună pentru noi (n.r. arbitri), pentru fotbal şi pentru suporteri. La urma urmei, ar trebui să fie mai puţin confuzie pentru jucători, antrenori şi suporteri când vine vorba despre această problemă spinoasă, dacă un jucător sau nu influenţează o fază de joc”, a explicat Steven McLean.

Related

Sport 8051172193172628696

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item