Hotel din Saturn, amendat de ANPC cu 20.000 lei pentru nereguli la cazarea turiştilor şi la bucătărie

Un hotel din staţiunea Saturn a fost amendat, marţi, de inspectorii ANPC, cu 20.000 de lei, după ce mai mulţi turişti care achitaseră sejurul nu au putut fi cazaţi întrucât nu ar mai fi fost locuri libere, dar şi pentru neregulile din bucătărie, care a fost închisă temporar.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în frunte cu şeful instituţiei, Marius Dunca, au făcut un control la Hotelul Aida din Saturn, unde mai mulţi turişti s-au plâns că nu se pot caza pentru că nu ar mai fi locuri libere, deşi au achitat sejurul prin agenţii de turism.
Inspectorii ANPC au sancţionat Hotelul Aida cu suma de 20.000 de lei, jumătate din sumă pentru situaţia cu turiştii care nu s-au putut caza, deşi plătiseră sejurul, iar cealaltă jumătate pentru neregulile din bucătărie.
Marius Dunca a precizat că, în acest sezon estival, la ANPC a sosit o singură reclamaţie legată de faptul că un turist care achitase sejurul nu a mai găsit locuri la hotelul respectiv, situaţia rezolvându-se.
El i-a sfătuit pe turişti, înainte de achiziţionarea unei vacanţe, să se informeze mult mai bine despre locul unde vor merge, iar în cazul în care drepturile le sunt încălcate să sesizeze instituţiile statului.
O situaţie similară a avut loc, luni, la un hotel din Eforie Nord, unde zeci de turişti care plătiseseră concediul nu au putut fi cazaţi pentru că nu mai erau locuri, dar în cele din urmă conducerea unităţii a găsit soluţii la hoteluri similare, iar în unele cazuri chiar au propus prelungirea sejurului cu două zile, pe cheltuiala unităţii de cazare.

Related

Stiri & Articole 5515825477590560241

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item