Peste 220 de persoane urmărite şi 59 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 220 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 59 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână, potrivit Poliţiei Române.
Poliţiştii români au găsit, în perioada 24-31 iulie, 161 de persoane ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, dintre care 79 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, 19 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare şi o persoană era semnalată ca fiind dispărută.
De asemenea, în România au fost găsite, în urma cooperării prin Biroul Sirene, 43 de autoturisme şi patru plăcuţe de înmatriculare căutate de ţări Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul unor proceduri penale, fiind ridicate şi 17 documente.
Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 64 de persoane căutate de poliţiştii români, dintre care 32 erau urmărite în baza unor mandate europene de arestare, nouă erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară şi două erau semnalate ca fiind dispărute.
Totodată, 16 autovehicule semnalate de autorităţile române pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale şi şapte documente au fost găsite în state Schengen.
Sistemul informatic Sirene este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi SIS, sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.
Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor Sirene constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Related

Stiri & Articole 8471573509364491879

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item