Trei suceveni au fost muşcaţi de şerpi; stocul de ser antiviperin al SJU Suceava a fost epuizat

O fată în vârstă de zece ani, o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 31 de ani au fost muşcaţi de şerpi în ultimele două zile, ei primind tratament de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care însă şi-a epuizat stocul de ser antiviperin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, în zona Vatra Dornei au fost înregistrate în ultimele două zile trei cazuri de oameni muşcaţi de şerpi, cei trei pacienţi fiind trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Suceava unde li s-a administrat ser antiviperin.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că cei trei pacienţi sunt în afara oricărui pericol, au fost deja externaţi şi că li s-a administrat ser antiviperin, fiind epuizat stocul de astfel de ser al SJU Suceava.
El a precizat că se aşteaptă repartiţia dozelor de ser antiviperin solicitate prin comandă furnizorului, iar dacă va fi nevoie, până la completarea stocului, SJU a informat DSP Suceava pentru a putea apela la spitalele din judeţele limitrofe care mai au în stoc acest tip de ser.

Related

Stiri & Articole 2804278464042347093

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item