Un avion utilitar s-a prăbuşit în judeţul Brăila. Pilotul a murit

Un avion utilitar s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, într-o orezărie din judeţul Brăila, în apropierea localităţii Stăncuţa, două persoane fiind rănite şi transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Brăila.

Pilotul avionului utilitar prăbuşit sâmbătă în judeţul Brăila, care avea politraumatisme, a murit, el intrând în stop cardio-respirator înainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Medicii de la Spitalul Judeţean din Brăila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitală, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, însă bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia să îl aducă la spitalul din Capitală a încercat resuscitarea pilotului, însă fără rezultat, a precizat Raed Arafat.
Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este în continuare internat la Spitalul Judeţean din Brăila.
În urma accidentului aviatic, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus o serie de măsuri, care au fost puse în aplicare prin Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare Integrată. Astfel, la locul accidentului, pompieri, poliţişti şi jandarmi au realizat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea perimetrului împotriva scurgerilor accidentale de combustibil.
Potrivit colonelului Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, avionul este de tip Antonov 2 şi a fost închiriat de o firmă din Brăila de la o firmă din Galaţi, cei doi, pilotul şi copilotul, fiind delegaţi de societatea căreia îi aparţine aparatul de zbor.
Avionul de tip Antonov 2, construit înainte de 1980, era în stare bună de funcţionare, iar pilotul are aproximativ 6.000 de ore de zbor.

Related

Stiri & Articole 8033449388575577909

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Side Ads

Text Widget

Connect Us

item